Fantezie de vara

de 28_andreea in Prajituri, 19 Noi 2010 | 2370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 300gr biscuiti simpli
  • 200 gr margarina RAMA
  • umplutura
  • 1 kg nectarine
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar
  • 600 gr branza de vaci
  • 300 gr iaurt natur
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 plic tort gelle transparent
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie de vara:

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau patrata)tapetata cu hartie de copt.

Se taie nectarinele in patru si se scoate samburele.Se calesc intr-o cantitate mica de apa cca 5 min.Se spala afinele si se lasa la scurs.Jumatate din cantitatea de afine se paseaza formandu-se un pireu.

Se prepara glazura transparenta din praful de tort gelle,25 gr zahar si 250 ml apa.

Se amesteca branza de vaci cu iaurt,sucul de lamaie si zaharul.;se adauga si glazura transparenta. Se imparte compozitia in doua;intr-o jumatate se pune pireul de afine,folosind o furculita subtire,incat sa se formeze un model marmorat.

In forma se aseaza blatul de biscuiti,se aseaza 1/2 din creama alba.Se aseaza nectarinele si niste afine si se acopera cu restul de crema alba si cea marmorata se pune deasupra.

Se mai pun afine deasupra ca si decor.Prajitura se da la frigider cel putin 5 ore.Se scoate din forma si se taie felii.
pofta buna

 

COMENTARII (6)

Rocsi 1

19.11.2010, 18:36

mama pare delicioasa rau

aziz 1

19.11.2010, 19:08

yam yam yam

babi5 1

12.08.2013, 18:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L