Farfalle cu fructe de mare

de Brindusa in Farfalle, 2 Feb 2010 | 5898 vizualizari

 

Sylvia, iti multumesc pentru sosul delicios de la aceste fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti, dezghetati si decorticati
  • 250 g inele de calamar, dezghetate
  • 5 catei de usturoi (mici), tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 lingura mare de smantana grasa (eu am folosit mascarpone)
  • 1 varf praf de chilli
  • 2 linguri ulei de masline
  • paste, pentru 3 persoane
  • un praf de sare
  • 1 legatura patrunjel, tocata mic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu fructe de mare:

Pune la fiert pastele in apa fiarta cu foarte putina sare (eu am folosit farfalle).

In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin. Adauga vinul si gateste calamarii inca 5 minute la foc mediu- mare. Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minute pe fiecare parte. Pune smantana si pastele fierte, chilli, amesteca bine si lasa 1 minut sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit trebuie sa rezulte un sos dens. Ia de pe foc si aduga patrunjelul.

Se servesc alaturi de un vin alb (asa a fost la noi)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Farfalle cu fructe de mare 15933
retete culinare - Farfalle cu fructe de mare 15934
retete culinare - Farfalle cu fructe de mare 15935
retete culinare - Farfalle cu fructe de mare 15936

COMENTARII (4)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:04

Wow ce bunatate, vreau si eu o portie mai este? Cred ca a iesit minunat cu mascarpone, eu mai adaug cateodata o lingurita de piure de telina, imi place combinatia. Felicitari pt reteta furculite si inca c care ma servesc

pisi 1

24.11.2010, 21:47

Panacris 1

09.02.2015, 13:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: