Fasole batuta cu ciolan afumat

de mosuletulene in Mancaruri de legume, 5 Feb 2013 | 6129 vizualizari

 

...daca te vrei parfumat,
de ciolan mai afumat,
sigur asta de ajuta,
langa fasole batuta :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole alba cu boaba mare
  • 1 ciolan afumat
  • 2 radacini de pastarnac
  • 3 radacini de morcov
  • 2 radacini de patrunjel
  • 6 cepe mari
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ciolan afumat:

am pus fasolea la inmuiat si am lasat-o asa 4 ore

ca sa evitam parfumarile concentrate si caderi de nasuri am fiert fasolea inmuiata, dintr-o apa, separat am oparit putin ciolanul sa ii scot din afumatura

am tocat marunt zarzavatul plus o ceapa si le-am pus la fiert la foc mic cu fasolea si ciolanul

cand a fiert si s-a inmuiat am scos ciolanul, am scos zeama cu ceva boabe de fasole si zarzavat pentru o ciorbica de fasole scurta si restul am batut cu totul fasolea si zarzavaturile pana am obtinut o pasta omogena pe care am potrivit-o cu sare

separat am tocat cele 5 cepe mari tocate solzi si am calit-o in ulei, iar mai spre sfarsit am adaugat 2 linguri de boia de ardei dulce

din ceapa calita jumatate am incorporat-o in fasolea batuta si jumatate am ornat fasolea.

...si a iesit ca in poza ;)

spor si pofta buna!!!!

 

COMENTARII (12)

Laly

Laly 1

05.02.2013, 11:26

Ce bunatate si ce bine arata

Rocsi

Rocsi 1

05.02.2013, 11:35

Arata super bine

mamaieelena

mamaieelena 1

06.02.2013, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!