Fasole batuta de post

de diaconta in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 3632 vizualizari

 

Fiind zi de post am facut fasolica asta,la noi i se mai spune si fasole frecata.Cred ca e pacat sa mananci de post cu atata pofta,dar a fost atat de buuuuuuuuna incat rivaliza cu orice fripturica.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 2 catei de usturoi
  • verdeata
  • sare,piper,vegeta,boia dulce
  • ulei
  • Pentru sosul de ceapa:
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • 1 lingura suc de rosii
  • sare,boia dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta de post:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara.

Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa se raceasca,apoi se pune in robot si se mixeaza.

Se adauga cate putina apa cu vegeta,pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Intr-o cratita se pune putin ulei  si cei doi catei de usturoi zdrobiti.Se prajesc putin ,se adauga putina boia si apoi se pune pasta de fasole in cratita.

Se potriveste la gust cu sare,piper si vegeta,iar spre final se adauga verdeata.

Pentru sos,se pune ulei intr-o cratita,cand s-a incalzit se pune ceapa taiata solzi.Se prajeste putin,apoi se pune putina apa si se lasa sa fiarba.

Cand apa a scazut,se adauga putina boia,sare  si 1 lingura de suc de rosii.

Se mai lasa 2 minute pe foc si....gata.

Am servit cu muraturi(gogonele si conopida),asa cum spuneam a fost un ....deliciiuuuuuu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole batuta de post 64013
retete culinare - Fasole batuta de post 64014
retete culinare - Fasole batuta de post 64015
retete culinare - Fasole batuta de post 64016
retete culinare - Fasole batuta de post 64017
retete culinare - Fasole batuta de post 64018

COMENTARII (38)

Nicolae 1

20.11.2010, 19:30

fasolea batuta de post -ptr. toate zilele e superba ebinevenita la orice masa copioasa daca mai pui ceva pe linga ia...

diaconta 1

20.11.2010, 19:30

Medi da' ce buna a fooooooooost

diaconta 1

20.11.2010, 19:31

Asa-i Nicolae,oare de ce ne-om aduce aminte doar in post ca sunt mancaruri sanatoase si delicioase chiar daca's de post?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18