Fasole batuta, orientala (Byesar)

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2016 | 1399 vizualizari

 

O altfel de fasole batuta... mai buna ! :) 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – cca 500 g
    • Usturoi – 5-6 catei
    • Chimion – 1 lingurita rasa
    • Chimen – ½ lingurita
    • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
    • Zeama de lamaie – 2 linguri
    • Frunze de menta pentru décor
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
    • Ceapa rosie pentru décor
    • Extra ulei de masline pentru décor
    • Extra boia pentru décor
    • Coriandru proaspat – 1 legatura
    • Sare si piper alb – dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta, orientala (Byesar):

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);

  • Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;

  • Taiati ceapa rosie cubulete mici;

  • Tocati coriandrul marunt;

  • Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;

  • Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole batuta, orientala (Byesar) 433540
retete culinare - Fasole batuta, orientala (Byesar) 433541
retete culinare - Fasole batuta, orientala (Byesar) 433542

COMENTARII (17)

Camelya 1

20.03.2016, 10:49

Delicioasa!

Geanina87 1

20.03.2016, 17:11

mena29 1

29.03.2016, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D