Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2019 | 3054 vizualizari

 

 Cei trebuie romanului sa fie fericit ? Eu zic ca o mamaliga cu branza , buna !!!  Toata lumea a preparat mamliga in diverse forme si chipuri . Eu de ce sa nu o gratinez in forma de cozonac ? Nu vin eu cu inovatii extreme ca trufe nu-mi cresc in gradina . Dar sa vedeti ce gazda mare is , am folosit ce  bucatele de branza imi erau disponibile !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina malai grisat
  • 200 gr slaninuta afumata -productie proprie
  • 100 gr branza cheddar
  • 100 gr cas afumat
  • 100 gr branza vaci proaspata
  • 100 gr mozzarela bilute
  • 1 lingura de untura proaspata de porc
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde:

  1. Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat .
  2. Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul .
  3. Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'
  4. Rumeniti slaninuta afumata in untura proaspata de porc .
  5. Eu tocmai facem niste jumari .
  6. Opriti focul si aruncati peste slaninuta  jumatate  din ceapa verde taiata rondele .
  7. Aveti grija , ceapa verde se arde usor . Trebuie doar sa imprumute gustul  unturii topite .
  8. Branzeturile se taie bucatele aleatoriu .
  9. Asezati intr-o forma de cozonac [teflonata ] putina untura pe fund , feliute de slaninuta si bucati de branza.
  10. Continuati cu mamaliguta . INtindeti mamaliga mai usor cu ajutorul unei linguri de untura calde .
  11. Distribuiti mamaliga,slaninuta  si branza in straturi.
  12. Presarati intre straturi ceapa verde taiata rondele .
  13. Dati cozonacul de mamaliga la cuptor pentru gratinare 20 minute .
  14. Se rastoarna mamaliguta pe un platou si se decoreaza cu branza de vaci ceapa verde .
  15. Serviti ,, cozonacul "' de mamaliga fierbinte , alaturi de muraturile preferate .

                             Sa  aveti pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.11.2019, 19:46

Chiar este o mancare preferata de romani! Poti sa le dai des acest preparat, ca sigur nu se satura de el!

mirela0911 1

26.11.2019, 19:49

Asta da mancare!

dantes 1

27.11.2019, 12:21

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu carnati si cascaval