Piftie de porc

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 5535 vizualizari

 

Piftia romaneasca, ( din cate stiu eu :D) e din "adidasi" de porc, urechi de porc si ceva afumatura tot de porc:D

 

INGREDIENTE

  • picioare (adidasi) de porc 2 bucati,
  • ureche de porc,
  • ciolan afumat de porc,
  • morcovi,
  • ceapa galbena,
  • telina,
  • usturoi,
  • foaie de dafin,
  • sare iodata,
  • piper boabe,
  • P.S. Cantitatile sunt dupa numarul invitatilor la masa sau dupa gustul fiecaruia :D
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu  mirodeniile, lasandu-se la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, pana ce se  desprinde carnea de pe os. Zeama obtinuta se strecoara in vasele pergaite ptr racituri, adaugandu-se carnea, usturoi proasapat presat si ca decor boia dulce de ardei. Se lasa la rece pana a doua zi si se serveste ca si aperitiv alaturi de salata de hrean sau mustar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc