Piftie de porc

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 2317 vizualizari

 

Piftia romaneasca, ( din cate stiu eu :D) e din "adidasi" de porc, urechi de porc si ceva afumatura tot de porc:D

 

INGREDIENTE

  • picioare (adidasi) de porc 2 bucati,
  • ureche de porc,
  • ciolan afumat de porc,
  • morcovi,
  • ceapa galbena,
  • telina,
  • usturoi,
  • foaie de dafin,
  • sare iodata,
  • piper boabe,
  • P.S. Cantitatile sunt dupa numarul invitatilor la masa sau dupa gustul fiecaruia :D
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu  mirodeniile, lasandu-se la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, pana ce se  desprinde carnea de pe os. Zeama obtinuta se strecoara in vasele pergaite ptr racituri, adaugandu-se carnea, usturoi proasapat presat si ca decor boia dulce de ardei. Se lasa la rece pana a doua zi si se serveste ca si aperitiv alaturi de salata de hrean sau mustar. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Piftie de porc-0
Piftie de porc-1
Piftie de porc-2

COMENTARII (25)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

03.05.2013, 21:11

Adidasi sunt de firma sau autohtoni?

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

03.05.2013, 21:34

Panacris

Panacris 1

03.05.2013, 22:00

Cleme, sunt autohtoni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!