Fasolica de post

de Ina in Mancaruri de post, 27 Apr 2010 | 1842 vizualizari

 

Desi unii spun ca este "mancarea saracului", eu o gatesc cu placere de fiecare data. Nimic nu se compara cu mirosul de fasole fierbinte imbinat cu cel de marar verde tocat...

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un borcan cu rosii in bulion
  • 3 linguri ulei
  • sare,
  • marar
  • 80 ml. otet in care au stat ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica de post:

    Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele.

    Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare, 3 linguri de ulei si 4 litri apa fierbinte. Punem capacul  si lasam la foc mic 40 minute.

    Oprim focul, potrivim de sare,  adaugam mararul tocat si otetul de la ardei iute.

 

TIPS-URI

1

De post

2

Otet putem adauga si in farfurie, in momentul servirii, mancarea capatand un gust deosebit.

RETETA IN IMAGINI

Fasolica de post-0
Fasolica de post-1
Fasolica de post-2
Fasolica de post-3

COMENTARII (6)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:07

Ina sa stii ca este preferata lui George............... asa ca poti sa-l inviti la o portie..............

Ina

Ina 1

28.04.2010, 16:00

rivka, la fasole mararul se preteaza cel mai bine! Ia sa incerci!

Ina

Ina 1

28.04.2010, 16:02

medioto, sa-l invit cand e si sotul acasa, sau nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!