Felie de lapte(Milch Schnitte)

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 31495 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema :
  • 220 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g miere
  • 10 g gelatina+5 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte(Milch Schnitte):

Foile de pandispan:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu grisul,cacaua si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace foile de pandispan in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute fiecare. Lasa foile la racit si intre timp prepara crema.

Crema:

Amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte,mierea si vanilia. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca bine. Adauga laptele condensat peste frisca si omogenizeaza bine. Pune crema la frigider pentru aproximativ o ora(amesteca din cand in cand in ea )

Asamblare:

Desprinde cu grija hartia de copt de pe foi. Intr-o tava mai mare pune o foaie de pandispan,crema si acopera cu cealalta foaie. Da prajitura la frigider pentru 3-4 ore.

Portioneaza prajitura si decoreaza cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte(Milch Schnitte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Lavinia 1

04.09.2013, 09:29

multumesc
Mirela,cu drag

monik80 1

21.03.2015, 12:43

blueapril 1

16.10.2016, 13:53

Laptele vostru condensat e indulcit sau nu? Ca eu nu gasesc in Anglia decat indulcit si mi-a iesit super dulce, desi nu am pus mierea si nici frisca nu era indulcita. Ma intrebam daca asa trebuie sa fie prajitura asta, sau mi-a iesit mie mai dulce din cauza laptelui condensat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder