Ficat de porc fragezit in lapte

de merisor in Ficat, 13 Ian 2015 | 12232 vizualizari

 

Nu prea suntem fanii ficatului de porc, dar odata pe an, incerc sa-l prepar in diferite moduri.
De data aceasta am incercat varianta de a-l fragezi in lapte.
A iesit bun, dar tot mai bun este ficatul de pui!
Postez aceasta reteta in ideea ca poate cineva prefera ficatul de porc si chiar se simte diferenta fragezirii lui in lapte.
Tehnica aceasta o stiu de la o colega mai in varsta, ea mereu ne aducea la serviciu, dupa sarbatori, ficat de porc fragezit in lapte, apoi prajit sau preparat cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 500 ml lapte proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust
  • mix de condimente(Spicy & Hot)
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • un praf boia de ardei dulce
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin spumant
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc fragezit in lapte:

Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime.

Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite.

Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a ficatului.

Eu l-am tinut de seara pana a doua zi spre pranz.

A doua zi, scurgem bine ficatul de lapte, il asezam intr-o tigaie antiaderenta in care am pus putin ulei si rasnim peste el condimente, presaram boia de ardei dulce, cimbru si un praf de sare, adaugam si doua foi de dafin, acoperim tigaia si o lasam la foc mic spre mediu aproximativ 15 de minute, timp in care mai intoarcem ficatul de pe o parte pe alta.

Dupa ce ficatul prinde o usoara crusta, adaugam ceapa rosie tocata marunt, usturoiul taiat rondele si le amestecam printre feliile de ficat, apoi dupa 5-6 minute, adaugam vinul si acoperim din nou tigaia, lasand ficatul sa fiarba inabusit, la foc mic, 15 minute, dupa care adaugam si pasta de rosii cu ardei copt, preparata in casa, sau doar pasta de rosii, daca nu avem si ardei copt.

Mai lasam preparatul pe foc 10 minute, apoi il putem servi simplu, sau cu garnitura de cartofi.

 

RETETA IN IMAGINI

Ficat de porc fragezit in lapte-0
Ficat de porc fragezit in lapte-1
Ficat de porc fragezit in lapte-2
Ficat de porc fragezit in lapte-3

COMENTARII (31)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

14.01.2015, 11:18

foarte bun

 merisor

merisor 1

14.01.2015, 15:00

Lau

Lau 1

14.01.2015, 19:17

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!