Ficat de pui in sos rosu cu stafide

de laylalala in Ficat, 14 Feb 2011 | 5627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficat de pui, curatat, spalat si tinut in lapte 24 h
  • 50 gr unt
  • 300 ml vin rosu
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri smanatana
  • 1 lingura faina dizolvata in 50 ml lapte rece
  • 1 lingurita tarhon uscat si maruntit
  • paine prajita pentru servire (optional)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui in sos rosu cu stafide:

Pune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute.

Scurge ficatul de lapte. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ficatul si prajeste-l cate 4-6 minute/ parte. Adauga vinul cu stafidele urmate de smantana si tarhon. Incorporeaza si faina dizolvata in 50 ml lapte amestecand bine pentru a omogeniza sosul.  Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc minim timp de 10 minute. Serveste preparatul cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui in sos rosu cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu mamaliguta