Ficat de vitel impanat cu carnat

de mihaelar63 in Vita, 21 Dec 2014 | 876 vizualizari

 

Ficatul mi-a parut prea ... fara ceva in plus. O bucata de carnat este ce-a fost necesar sa-l faca mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat vitel
  • 300 gr carnat de casa
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta rosii
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri grasime de curcan
  • 3 cepe
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel impanat cu carnat:

Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . 

Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata de ficat . 

Ceapa se curata , se spala  si se toaca .

Ardeiul iute se spala si se curata de seminte si se feliaza .

Ficatul se presara cu faina alba [ din care se pastreaza o lingurita ] si se prajeste putin  pe toate partile in grasime de curcan incinsa .

Se pune la prajit ceapa tocat si ardeiul .

Se scoate ficatul pe o farfurie alaturata .

Se aduga peste ardeiul si ceapa prajita,boia , pasta de rosii , condimente si sare .+ o lingurita de faina .

Amestecati si adugati un pahar de apa treptat .

Introduceti la loc bucatile de ficat in sos si fierbeti 10 minute .

La sfarsit ficatul se scoate din nosu si se feliaza pentru a se vedea sectiunea .

Se serveste cu patrunjel verde tocat .

Folositi garnitura sau salata preferata .

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place sosul prea consistent, renuntati sa mai adugati lingurita de faina .

2

Pentru a se pastra mai fraged ficatul in interior nu renuntati la prajira initiala, pudrat cu putina faina .

3

Pentru a nu se intari prea tare ficatul respectati momentul adugarii sarii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358712
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358713
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358714
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358715
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358716
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358717
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358718
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358719
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358720
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358721
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358722
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358723
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358724
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358725
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358726
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358728
retete culinare - Ficat de vitel impanat cu carnat 358729

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

22.12.2014, 09:44

mihaelar63 1

22.12.2014, 13:34

Mokuska

mihaelar63 1

22.12.2014, 13:35

Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S