Ficat de vitel impanat cu carnat

de mihaelar63 in Vita, 21 Dec 2014 | 3183 vizualizari

 

Ficatul mi-a parut prea ... fara ceva in plus. O bucata de carnat este ce-a fost necesar sa-l faca mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat vitel
  • 300 gr carnat de casa
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta rosii
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri grasime de curcan
  • 3 cepe
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel impanat cu carnat:

Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . 

Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata de ficat . 

Ceapa se curata , se spala  si se toaca .

Ardeiul iute se spala si se curata de seminte si se feliaza .

Ficatul se presara cu faina alba [ din care se pastreaza o lingurita ] si se prajeste putin  pe toate partile in grasime de curcan incinsa .

Se pune la prajit ceapa tocat si ardeiul .

Se scoate ficatul pe o farfurie alaturata .

Se aduga peste ardeiul si ceapa prajita,boia , pasta de rosii , condimente si sare .+ o lingurita de faina .

Amestecati si adugati un pahar de apa treptat .

Introduceti la loc bucatile de ficat in sos si fierbeti 10 minute .

La sfarsit ficatul se scoate din nosu si se feliaza pentru a se vedea sectiunea .

Se serveste cu patrunjel verde tocat .

Folositi garnitura sau salata preferata .

TIPS-URI

1

Daca nu va place sosul prea consistent, renuntati sa mai adugati lingurita de faina .

2

Pentru a se pastra mai fraged ficatul in interior nu renuntati la prajira initiala, pudrat cu putina faina .

3

Pentru a nu se intari prea tare ficatul respectati momentul adugarii sarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel impanat cu carnat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru