File de novac cu legume

de Panacris in Peste, 25 Feb 2020 | 2140 vizualizari

 

Sățios și totuși așa, mai, de regim, ar spune Zmeișorii! ;) Tot încerc să-i împrietenesc cu peștele, dar nah, Zmeii sunt Zmei, tot porcul are cea mai bună trecere în meniul lor! ;) Așa că împart cu voi acest pește super fain! ;)
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • File de novac cca. 1000 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 300 g,
  • Cartofi roșii 4 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraneene1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de novac cu legume:

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.

Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.

Ardeiul kapia și ceapa verde, se curăță, apoi se mărunțește.

Roșiile se feliază, iar cartofii se curăță și se feliază, la rândul lor.

Toate legumele se presară peste novacul, file, apoi se stropește cu ulei de măsline și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mare, 250 grade.

Apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit încă minim 10 minute la 180 grade.

Peștele se servește fierbinte alături de legumele aromate.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de novac cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume la cuptor