File de peste cu legume in unt

de cristinne in Peste, 14 Oct 2010 | 3659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de peste cod: 4 bucati
  • legume: morcov, telina, radacina patrunjel, mazare, ardei rosu, ceapa, vanata;
  • patrunjel;
  • unt;
  • condimente;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste cu legume in unt:

Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) .

Apoi se pregateste pestele: se stropeste pe o farfurie cu o jumatate de lamaie si cu sare si piper si se pune intr-o alta tigaie  o jumatate de lamaie rasa de coaja taiata cubulete, impreuna cu alte cateva cubulete de unt la incins. Se adauga pestele si se acopera sa se inabuse. Se intoarce si pe cealalta parte si cand e aurit, se scoate. Se serveste alaturi de legumele trase in unt.

Optional eu am mai facut si un sos alb pentru peste: Intr-o tigaie am pus unt, lapte si o linguria de amidon fin alimentar. La final am pus si 2 linguri de smantana, sare, piper si cateva picaturi se zeama de lamaie.  daca ma gandesc mai bine acum, trebuia sa fac sosul asta cred ca cu atunci tot cu peste..dar deh, nu mi-a dat prin cap ;))..data viitoare poate.

 

RETETA IN IMAGINI

File de peste cu legume in unt-0
File de peste cu legume in unt-1
File de peste cu legume in unt-2
File de peste cu legume in unt-3
File de peste cu legume in unt-4

COMENTARII (6)

Corinuta

Corinuta 1

15.10.2010, 18:56

foarte bun!

nadina73

nadina73 1

16.10.2010, 02:24

vreau si eu 5f foarte bun

epurasha2bb

epurasha2bb 1

16.10.2010, 18:47

5f!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!