File de singer crud - uscat

de DinDragostePentruGatit in Peste, 18 Ian 2013 | 1639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 singer de circa 4 kg;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de singer crud - uscat:

Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți. 

Solzii nu se curăță.

Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un pumn de sare, se spală bine să nu mai rămână nici un cheag de sânge. 

Se scoate din apă și se acoperă complet cu multă sare. 

Se păstrează la sare circa o săptămână. 

După acest timp se scoate peștele din sare + sucul propriu, se spală bine cu apă rece și se pune la desărat în altă apă, pentru cel puțin 24 de ore, depinde de grosimea peștelui și de gusturile fiecăruia. 

După ce s-a desărat se pune la zvântat, fiecare după condiții... eu am găsit o soluție pentru condițiile de bloc, le-am agățat de latura unei lădițe.

Poftă bună! 

 

 

TIPS-URI

1

În principal, se servește ca aperitiv pentru bere... pentru altceva nu are rost să fie stricat. :))

RETETA IN IMAGINI

File de singer crud - uscat-0
File de singer crud - uscat-1
File de singer crud - uscat-2

COMENTARII (11)

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 15:03

E clar ca-i vai de tine daca nu-i urmazi sfatul!

diaconta

diaconta 1

18.01.2013, 15:06

Nuuuuuuuuu ca ma incadrez si ieri a zis ca fac glume proaste si asa a fost

Geanina87

Geanina87 1

18.01.2013, 16:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!