Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")

de Mihaela11_jo in Peste, 20 Noi 2010 | 4468 vizualizari

 

Maine este o zi de post cu dezlegare la peste.Va sugerez aceasta reteta araba care este foarte gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pestele prajit
  • 1 kg file de peste;
  • condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamon,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
  • sucul de la o lamaie;
  • sare dupa gust;
  • 4 linguri faina;
  • 1/2 pahar ulei de masline;
  • Pentru rosiile scazute:
  • 6 rosii de marime medie;
  • 2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
  • 1 ceapa mica;
  • 1 lingurita Vegeta;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 1/2 lingurita piper macinat;
  • Pentru cartofii prajiti:
  • 3 cartofi mari;
  • 1 ceapa medie;
  • condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
  • 1 lingurita boia dulce de ardei;
  • 1/2 pahar de ulei de porumb;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas"):

Pestele prajit

Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste.

Rosiile scazute-"Iahniet pandora"

Rosiile se oparesc si se decojesc. Se taie in bucati mai mari. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute. Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul. Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti -" Mfarakeh patatas"

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cuburi de cca 1cm. Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea. Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,masline verzi si salata de patrunjel. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-0
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-1
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-2
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-3
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-4
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-5
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-6
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-7
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-8
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-9
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-10
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-11
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-12
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-13
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")-14

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

25.11.2010, 21:13

Multumesc Ligia, Ruxy si Sylvie

Cris2711

Cris2711 1

12.03.2011, 14:13

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

12.03.2011, 15:09

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24