Flan de portocale

de ianculubita in Dulciuri, 19 Mai 2013 | 1338 vizualizari

 

Dragele mele,aceasta reteta chiar va rog sa o incercati pentru ca este irezistibila si super delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar pudra
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de portocale:

Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa fierbinte pana la mijlocul formelor si lasam la foc mic 1h.

In acest timp, radem a doua portocala in forma de panglica si o oparim in apa 2-3 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se scurga. Sucul de la ambele portocale il amestecam cu zaharul ramas si punem pe foc mic cateva minute, dupa care-l dam la rece.

Scoatem flanul din cuptor si dam fomele la frigider pana in momentul servirii, cand punem sirop deasupra si ornam cu fasii de coaja de portocala

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste o aroma mai puternica se mai poate adauga esenta de portocala

2

siropul daca este putin sau prea gros, se mai poate adauga putin sirop de la cutie

RETETA IN IMAGINI

Flan de portocale-0
Flan de portocale-1
Flan de portocale-2
Flan de portocale-3
Flan de portocale-4
Flan de portocale-5
Flan de portocale-6
Flan de portocale-7
Flan de portocale-8
Flan de portocale-9

COMENTARII (11)

Rocsi 1

19.05.2013, 18:49

Ce bunatateee

MotanLaOale 1

19.05.2013, 18:52

Lavinia 1

20.05.2013, 15:02

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04