FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2009 | 4865 vizualizari

 

Sunt extraordinare!Daca nu le-ati gustat pana acum, e timpul!!!

 

INGREDIENTE

  • 12 flori de dovlecel(zucchini),
  • 1 dovlecel de 800g.,
  • sare,
  • piper,(alb si negru)
  • 500g.rosii,
  • 1 manunchi de patrunjel,
  • 2 legaturi marar verde,
  • 250g. branza de vaci,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g.parmezan ras,
  • 1 lamaie,
  • 1 ceapa,200g.smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE:

1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca.


2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm.


3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se sareaza.


4.Se toaca marunt verdeata.


5.Se prepara umplutura:se amesteca bine branza cu galbenusurile, parmezanul,patrunjelul,coaja rasa de lamaie,sare, piper.Se lasa la rece 10-15 minute.Se pune amestecul intr-o punga de plastic careia i se taie un colt si se pune cu spritul incet de tot pana se umple floarea doua treimi.


7.In 4 linguri de ulei fierbinte se pune ceapa taiata marunt,se adauga dovlecelul taiat cubulete,sucul de lamaie si se calesc 5 minute.Se adauga rosiile ,mararul si deasupra se aseaza florile umplute.Se fierb inabusit, la foc mic ,20 de minute.Se servesc cu un bol de smantana alaturi.

 

COMENTARII (10)

Bucataras 1

18.10.2009, 08:54

Adriana, nu-i greseala. stigmatul este partea superioara a pistilului, de care se prinde polenul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!