Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2012 | 3844 vizualizari

 

Am primit zilele trecute niste flori galbene frumoase de-mi venea sa le mananc, dar le-am pus in vaza si am incercat sa le reproduc din aluat de foietaj cu carne tocata si legume, rulate in felii de bacon.
Nu stiu ce ii va impresiona pe baieti, forma sau gustul :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 cutie ciuperci conservate(350 gr)
  • 1/2 Kg carne tocata amestec(porc, vita)
  • felii de bacon
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • marar
  • cimbru
  • oregano
  • putin Ketchup facut in casa
  • piper macinar
  • sare
  • 2 oua
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata:

Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine.

Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am lasat la racit.

Feliile de bacon le-am pjajit putin pe o parte si pe alta in ulei si le-am pus si pe ele la scurs.

Am pus doua oua in amestecul de carne si legume, dupa racire si putin marar tocat.

Aluatul, decongelat l-am intins si l-am taiat in 8 patrate. L-am asezat in forme de briose, formand marginile in jos ca niste petale de floare, am pus feliile de bacon de jur imprejur si in mijloc amestecul de carne cu legume pana la baza formei. Am dat la cuptor la 180 grade, pentru 35 minute.

Se pot servi cu ketchup sau fara, dupa preferinte.

Eu deja stiu ca un baiat va manca cu ketchup si unul fara pentru ca ei de mici au vrut sa se diferentieze inclusiv prin preferintele culinare :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

23.09.2012, 21:20

buneeeeeeee

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:37

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 20:00

arata bine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu susan si sos tzatziki cu avocado