Focaccia alla genovese

de Miha in Piine, 9 Mar 2010 | 2576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 460 g faina alba
  • 35 ml ulei de masline
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • Pentru uns:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri apa
  • cimbru uscat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia alla genovese:

In cuva masinii de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios.


tava de cuptor se unge cu ulei de masline din belsug si in mijloc punem bila de aluat si lasam la crescut in jur de 1 ora. Dupa acest interval de timp, intoarcem aluatul pe partea cealalta, astfel incat ambele parti sa fie bine unse cu ulei.


Incepem sa aplatizam aluatul in tava cu palmele, fara sa tragem de el. Dupa ce am intins aluatul in toata tava incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor, apasam cu degetele pana simtim fundul tavii.


Presaram cu sare grunjoasa si lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute. Amestecam uleiul cu apa si ungem toata suprafata din abundenta, apoi presaram cu cimbru uscat. Lasam din nou la crescut vreo 20 de minute la loc caldut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Sursa

 

TIPS-URI

1

daca aluatul este lipicios se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se mai framanta cu putina faina, nu mai mult de 50 de grame

2

in loc de cimbru se poate folosi rozmarin

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Focaccia alla genovese 21320
retete culinare - Focaccia alla genovese 21321
retete culinare - Focaccia alla genovese 21322

COMENTARII (7)

ANCA 1

10.03.2010, 09:50

arata super

Miha 1

10.03.2010, 09:58

Multumesc fetelor! Ma bucur tare mult ca va place!

ionela2682 1

11.03.2010, 20:44

un fel de turte, nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!