Foi cu crema de ciocolata si nuca

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 30139 vizualizari

 

E un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • 4 foi :
  • 1 pahar de zahar
  • 100 g margarina Unirea sau Delma
  • 1 ou
  • 4 linguri cu lapte
  • 2 linguri pline cu miere
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 80 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete de ness
  • 400 g margarina Unirea sau Delma
  • Ornat :
  •  50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de ciocolata si nuca:

Se prepara intai crema :  se pun intr-un vas la foc mic oul si zaharul. Cand aceste din urma s-a topit, se adauga cacaoa, nessul, esenta de rom si margarina taiata in cubulete. se pune vasul din nou pe foc pana ce margarina s-a topit complet. Se da la congelator , dar se mai scoate vasul din cand in cand si se amesteca, iar cand am obtinut o consistenta ferma, se muta la frigider.

Se fac foile : se pun la foc mic oul, zaharul, margarina,laptele, esenta si mierea. Cand toate s-au topit se pune lichidul intr-un castron incapator, se adauga amoniacul , nuca macinata si faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar nu foarte tare. Se imparte in 4 si se coc foi pe fundul tavii ( 25/35 cm) uns cu margarina. Se dau la racit.

Se monteaza prajitura punand straturi alternative de foi si crema. Pe foaia de deasupra se intinde un strat subtire de crema si se presara nuca macinata. Se lasa la temperatura camerei, in tava acoperita cu folie de plastic pana a doua zi cand se poate taia.

 

RETETA IN IMAGINI

Foi cu crema de ciocolata si nuca-0
Foi cu crema de ciocolata si nuca-1

COMENTARII (49)

sebirizescu

sebirizescu 1

20.12.2012, 20:10

Pushaa

Pushaa 1

16.12.2013, 13:17

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!