Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)

de Lavinia in Prajituri, 7 Apr 2014 | 6338 vizualizari

 

o prajitura simpla ,dar delicioasa si foarte frageda:)

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri de zahar pentru caramel
  • 15 linguri lapte de soia
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 700 ml lapte de soia
  • 150 g gris
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g dulceata de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de zahar ars cu crema de gris (de post):

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am adaugat restul de zahar,uleiul,extractul de vanilie,un praf de sare si biscarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat bine toate ingredientele apoi am adaugat treptat faina cat cuprinde si am framantat pana cand am obtinut un aluat usor de intins si care nu se mai lipeste de maini. Am lasat aluatul la frigider pentru 1 ora.

Am impartit aluatul in 4 parti egale si am intins foi subtiri pe dosul tavii(40/30 cm) Am copt fiecare foaie in cuptorul preincalzit pentru 7-8 minute sau pana cand se aureste usor pe margini.

Pentru crema am pus laptele de soia la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat energic cu un tel pana s-a umflat grisul. Am adaugat praful de budinca si am mai amestecat 1-2 minute pe foc mic.

Am luat de pe foc,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si margarina taiata cubulete si am amestecat pana s-a topit margarina si zaharul. Am lasat crema la racit.

Peste prima foaie am pus jumatate din crema de gris,a doua foaie pe care am uns-o cu dulceata de caise,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.

Am pus folie peste prajitura si am dat-o la rece peste noapte(pentru a se inmuia bine foile si a se taia usor) Am pudrat prajitura cu zahar farin si am portionat-o dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-0
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-1
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-2
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-3
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-4
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-5
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-6
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-7
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-8
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-9
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-10
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-11
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-12
Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)-13

COMENTARII (40)

_Alina_

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:55

O bunatate!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:28

deliciu prajiturica

 Lavinia

Lavinia 1

13.04.2014, 14:49

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!