Foietaj cu frisca si fructe

de T I M E A in Prajituri, 18 Apr 2013 | 3802 vizualizari

 

Un desert delicios facut din doar cateva ingrediente intr-un timp destul de scurt. Cand nu aveti chef sa cocariti prea mult sau sa lucrati prea mult pentru un desert, aceasta combinatie de foietaj, frisca si fructe, este perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr foietaj congelat
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr frisca lichida indulcita
  • fructe mici: afine si coacaze rosii
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu frisca si fructe:

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii.

Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul.

Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in dreptunghiuri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram deasupra zahar pudra si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 10 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. ( cred ca mi-au iesit aprox 24 buc. deci le-am copt in doua ture).

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mica la inceput si apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Cu un pos ornam fiecare bucata de foietaj in parte si asezam pe fiecare mot de frisca cate afine si/sau coacaze rosii.

Se pot servi imediat. Pastram la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220785
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220786
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220787
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220788
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220789
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220790
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220791
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220792
retete culinare - Foietaj cu frisca si fructe 220793

COMENTARII (37)

JamilaCuisine 1

19.04.2013, 00:20

Wowwwww... Timea.... cum arataaaaaa. Super!

ionela2682 1

19.04.2013, 09:17

Wowwwww. Superrr

diana_k 1

19.04.2013, 11:44

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: