Rulada Diplomat

de mimmi in Prajituri, 5 Iun 2012 | 12367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de portocala,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita bicarbinat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
  • Pentru crema:
  • 1 conserva fructe tropicale,
  • melci din portocale confiate,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 3 linguri amidon alimentar, + frisca lichida pentru decorat, + coji de portocale confiate,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Diplomat:

Pentru blat am folosit tava de la aragaz. Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam. Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pentru a nu se lasa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand s-a copt blatul,il punem pe un prosop curat si umed bine si il rulam,dupa care il lasam asa cca 10 minute,sau pana este gata crema.

100 ml de sirop (din 150,atata a ramas dupa ce am strecurat fructele) se pun pe foc, cand da in clocot se adauga un amestec format din 50 ml sirop si 3 linguri amidon. Amestecam incontinuu pana se ingroasa dupa care lasam la racit. Intre timp, taiem fructele tropicale bucati mici, la fel putem proceda si cu melcii confiati daca sunt prea mari. Mixam frisca bine bine, adaugam crema de mai sus si mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam fructele si melcii din portocale si amestecam usor cu o spatula.

Punem crema pe blat, pe lungime si strangem blatul bine(precum in imaginea de mai jos). Punem rulada pe un platou,cu partea "deschisa" a blatului pentru a nu se dasface :) si dam la rece pentru 1-2 ore. Dupa 1-2 ore se decoreaza rulada cu frisca si fructe, melci din portocale etc.

Se tine la frigider pana se serveste! Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada Diplomat 165593
retete culinare - Rulada Diplomat 165594
retete culinare - Rulada Diplomat 165595
retete culinare - Rulada Diplomat 165596
retete culinare - Rulada Diplomat 165597
retete culinare - Rulada Diplomat 165598
retete culinare - Rulada Diplomat 165599

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

05.06.2012, 19:56

hmmm ce-mi place

mamaieelena 1

05.06.2012, 20:01

buna

iri_iri 1

05.06.2012, 22:04

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D