Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată

de diaconta in Dulciuri, 3 Feb 2013 | 2122 vizualizari

 

După cum ştiţi aluatul foietaj necesita un timp îndelungat de preparare dacă îl pregatiţi acasă,dar este mult mai bun decât cel cumpărat din comerţ.Aşa că mi-a luat ceva timp prepararea acestui aperitiv sau desert,pentru că am decis să pun o umplutura dulce şi una sărată.Si uite aşa s-a evaporat o zi întreagă.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu osânză

Pentru umplutura dulce:

  • 250 g brânza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • Stafide înmuiate în rom
  • Vanilie

Pentru umplutura sarata:

  • 250 g brânza de vaci
  • 150 g muschi file
  • Marar verde
  • Sare
  • Zahar pudra pentru foietajul cu brânza dulce
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată:

Am pregatit aluatul foietaj dupa reteta de aici.

Am pregatit cele doua umpluturi.

Am întins doua foi.Pe mijlocul fiecaruia am pus umplutura si am crestat marginile asa cum se vede din foto.

Am împletit fâşiile taiate închizând capetele sa nu iasa umplutura.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit cam 45 de minute.

La început am lasat focul mai mare ca aluatul sa înceapa sa se „înfoaie”,apoi am mai redus focul.

 

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată-0
Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată-1
Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată-2
Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată-3
Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată-4

COMENTARII (39)

diaconta 1

04.02.2013, 16:12

Rocsi
Ruxy
Gabytza
Mihaela 11
multumesc fetelor

ionela2682 1

04.02.2013, 17:37

Nu esti singura,,,...eu am stat o duminica intreaga in bucatarie....Ti/a iesit ceva super bun dupa cum se vede...deci nu-i o sambata pierduta ...

diaconta 1

04.02.2013, 19:06

Ionela,nu-i dar parca ar mai fi cazul sa prestam alte activitati)) ca dup-aia se cer si mancate si zau e pacat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04