Foietaj impletit cu dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Oct 2016 | 745 vizualizari

 

Am vazut aici pe site acest gen de impletitura si am zis sa-l incerc si eu. Nu cred ca mi-a iesit perfect, dar a iesit frumos. Si cum e toamna, umplutura trebuia neaparat sa fie de sezon, asa ca am ales dovleacul placintar, de care unii se feresc, dar va spun eu ca este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir.

 

INGREDIENTE

  • doua pachete de aluat de foietaj (450 g/ bucata);
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 300 g zahar (sau dupa gust);
  • 100 ml apa (daca este necesar);
  • o lingurita de pudra de scortisoara;
  • un galbenus + o lingura de lapte pentru uns;
  • doua linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj impletit cu dovleac placintar:

Se decongeleaza aluatul de foietaj.

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 100 ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care se adauga pudra se scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se desface aluatul de foietaj, se imparte vizual in 3 parti egale si se taie fasii late de 1-2 cm (se pot taia si drept, dar si oblic) in partile laterale, la mijloc punand apoi dovleacul placintar. Se impatureste dovleacul in foietaj, punand fasiile una peste alta alternativ. Se transfera cu grija foitajul pe o hartie de copt. Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, apoi se presara zahar peste el. La fel se procedeaza si cu celalalt aluat de foietaj, numai ca pe celalalt l-am impartit in doua, rezultand doua foietaje impletite mai mici, si am taiat oblic fasiile. 

 

TIPS-URI

1

Puteti incerca sa transferati foietajul intai pe o foaie de copt si sa il impletiti direct pe ea pentru ca astfel va fi mai usor sa il puneti umplut in tava.

RETETA IN IMAGINI

Foietaj impletit cu dovleac placintar-0
Foietaj impletit cu dovleac placintar-1
Foietaj impletit cu dovleac placintar-2
Foietaj impletit cu dovleac placintar-3
Foietaj impletit cu dovleac placintar-4
Foietaj impletit cu dovleac placintar-5
Foietaj impletit cu dovleac placintar-6
Foietaj impletit cu dovleac placintar-7
Foietaj impletit cu dovleac placintar-8
Foietaj impletit cu dovleac placintar-9
Foietaj impletit cu dovleac placintar-10
Foietaj impletit cu dovleac placintar-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Catalina L

Catalina L 1

08.10.2016, 21:19

f frumoasa

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

08.10.2016, 22:16

Mulțumesc frumos, dragilor!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

09.10.2016, 20:52

apetisant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!