Fougasse aux Fleur de Sel

de -Miti- in Piine, 3 Dec 2012 | 1467 vizualizari

 

Fougasse aux Fleur de Sel
Fougasse este o paine plata din sudul Frantei,poate fi simpla sau aromata,iar in Provence,de Craciun,este pregatita cu aroma de apa de portocale si este parte a unei mese cu treisprezece deserturi care simbolizeaza cei doisprezece apostoli si pe Isus.

Fleur de Sel este o sare grunjoasa si putin umeda si care este cea mai buna sare pe care am gustat-o vreodata.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • Pentru topping:
  • 1 lingura de chipsuri de usturoi
  • 1 lingurita fleur de sel
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fougasse aux Fleur de Sel:

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.

Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina. Impartim aluatul in doua parti egale,luam o parte si o aplatizam. Modelam aluatul in forma de minge, il intindem si presaram sarea si bucatile de usturoi. 

Impaturim de cateva ori,apoi intindem o forma ovala. Facem taieturi diagonale si le desfacem cu degetele. Mai presaram putina sare si usturoi,punem fougasse-ul in tava ,acoperim cu o folie si lasam deoparte sa se dubleze in volum.

Ungem painea cu putin ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit,cam 20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fougasse aux Fleur de Sel 191781
retete culinare - Fougasse aux Fleur de Sel 191782
retete culinare - Fougasse aux Fleur de Sel 191783
retete culinare - Fougasse aux Fleur de Sel 191784

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

03.12.2012, 23:19

place

Sim0na 1

04.12.2012, 08:52

faina

cati 1

06.12.2012, 17:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18