Frigarui cu cartofi umpluti

de luminita20_2006 in Pui, 25 Oct 2010 | 2529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui
  • -sare, piper
  • -1 ardei gras
  • -6 cartofi
  • -4 ciuperci
  • -12 felii cascaval
  • sos pesto
  • -12 frunze busuioc
  • -50 gr parmezan ras
  • -3 linguri ulei masline
  • -2 catei usturoi
  • -zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu cartofi umpluti:

Pieptul de pui se taie fileuiri, iar ardeiul gras se curata de seminte. Peste pieptul de pui se pun bucati de ardei se condimenteaza cu sare si piper se ruleaza apoi se taie felii groase de 2 degete. Se pun pe betele de frigarui. Se fac la gratar sau la tigaie.(dupa preferinta)

Varinata 1(rapida 15 min.)Cartofii se curata de coaja se spala se taie pe din doua se scoate miezul. Ciupercile se taie marunt ardeiul ramas la fel. Intr-o tigaie se pun cartofii apa (un pic de ulei )pana la jumate delikat si se lasa sa fiarba cu capac pana sunt aproape gata. Cand sunt aproape gata se umplu cu ciuperci, ardei gras, se pune felia de casacval si se lasa inca 5 min.

Varianta 2(la cuptor, 40 min) Cartofii se curata de coaja se spala se taie pe din doua se scoate miezul. Se aseaza intr-un vas yena, se stropesc cu ulei se condimenteaza cu sare si piper se umplu cu ciuperci si ardei si s e dau la cuptor30 min acoperiti cu o folie de aluminiu. Dupa 30 min se scot se pun feliile de cascaval si se lasa pana se rumenesc ~10 min.

Sos pesto: se toaca marunt busuiocul, se piseaza usturoiul, Se pune la blender busuioc, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si parmezan, se mixeaza pana cand devine o pasta. Se serveste peste frigarui si cartofi.

 

COMENTARII (6)

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:38

ce bine arata

luminita20_2006 1

27.10.2010, 12:00

ms fetelor

babi5 1

18.12.2014, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L