Friptura asortata la cuptor

de ionix in Curcan, 15 Ian 2010 | 9458 vizualizari

 

pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D
iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele de curcan 
  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu apa
  • 3 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si pudra de chilli
  • 150 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata la cuptor:


Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.


Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.


Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.


Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele..


Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .


Cuptorul se incinge in prealabil.


Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.


Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.


Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.


Se lasa pana cand se rumeneste un pic.


I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.



Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

eu am pus mai intai carne ade curcan pt ca se face mai greu

2

carnea este facuta in momentul in care furculita intre cu usurinta in ea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13800
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13801
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13802
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13803
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13804
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13805
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13806
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13807
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13808
retete culinare - Friptura asortata la cuptor 13809

COMENTARII (2)

Teo 1

15.01.2010, 21:05

buna friptura mai ales combinata;si ce muraturi ai pus alaturi ,Ionix?

ionix 1

15.01.2010, 21:17

mie mi-a placut foarte mult... eu am mancat cu mujdei de ustuoi dar sotul meu a mancat su salata de sfecla cu hrean....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!