Friptura asortata la cuptor

de ionix in Curcan, 15 Ian 2010 | 13389 vizualizari

 

pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D
iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele de curcan 
  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu apa
  • 3 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si pudra de chilli
  • 150 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata la cuptor:

Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza. 

Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.

Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.

Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele.. 

Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .

Cuptorul se incinge in prealabil.

Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.

Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.

Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.

Se lasa pana cand se rumeneste un pic.

I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am pus mai intai carne ade curcan pt ca se face mai greu

2

carnea este facuta in momentul in care furculita intre cu usurinta in ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

15.01.2010, 21:05

buna friptura mai ales combinata;si ce muraturi ai pus alaturi ,Ionix?

ionix 1

15.01.2010, 21:17

mie mi-a placut foarte mult... eu am mancat cu mujdei de ustuoi dar sotul meu a mancat su salata de sfecla cu hrean....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan