Friptura de fazan

de ramo_cata in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2009 | 28422 vizualizari

 

hmm o delicatese...este o reteta simpla si ff gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan 
  • 1 pahar vin rosu
  • piper macinat
  • sare
  • foi de dafin
  • ienibahar macinat
  • 3 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi  
 Garnitura:
  • cartofi prajiti
  • ciuperci intregi 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de fazan:

De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17...

 

Am pus fazanul  intr-un vas de yena impreuna cu sosuletul in care a stat la fezandat si cu cateva foi de dafin si cele 3 linguri de ulei si l-am bagat in cuptorul deja incins ...vasul de yena l-am acoperit cu folie de aluminiu..l-am tinut acoperit cam o ora dupa care am indepartat folia.usturoiul l-am pisat,am adaugat sare si putin ulei ,am frecat pana a devenit o pasta si l-am adaugat peste fazan...din cand in cand am stropit fazanul cu sosul din tava pana cand acesta a capatat o culoare aurie.

Garnitura: cartofi prajiti ,castraveti murati si ciuperci la cuptor...ciupercile le-am pus intr-un vas de yena,in fiecare ciupercuta am pus sare,piper si un strop de ulei de masline..le-am dat la cuptor circa 30 minute...

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de fazan-0
Friptura de fazan-1
Friptura de fazan-2
Friptura de fazan-3

COMENTARII (21)

ramo_cata

ramo_cata 1

29.12.2009, 00:35

anca de cand am mancat si eu mai tanjesc dupa inca unul...pana atunci raman cu privitul si inghititul in sec...

van_de_art

van_de_art 1

12.02.2010, 16:22

buna rau carnea de fazan

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:14

si eu am papat odata, la inceput am zis k nu o sa-mi plakk, dar e f bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!