Friptura de gaina cu cartofi

de mihaelar63 in Pui, 25 Mai 2020 | 5426 vizualizari

 

  Pui inca nu sunt chiar buni de taiat dar gainile -s grase galbene si frumoase.  As putea spune ca si pe Hagi Tudose l-ar da gata :D  Gainile  de casa sunt mari asa ca poti prepara din ele mai multe feluri de mancare. Eu le impart in cate 3-4. La aceasta friptura am folosit gatul, pipota, o aripa, cosul si spatele.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de gaina de casa
  • 4 cartofi mari
  • 2 fire patrunjel verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire tarhon verde
  • 1 fir cimbru verde
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de gaina cu cartofi:

  1. Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute .
  2. Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau tocanite .
  3. Cartofii se  curata , se feliaza , se spoala si se pun sarati intr-o tava ceramica .
  4. Carnea de gaina aproape fiarta se condimenteaza cu sare , piper si boia . Se aseaza peste cartofi.
  5. Nu este nevoie de ulei . Grasimea gainii de casa ce se elibereaza la coacere , este suficienta .
  6. Verdeturile se toaca marunt si se presara pe deasupra carnii .
  7. Turnati o cana de apa in tava si acoperiti cu folie de aluminiu .
  8. Se da tava la cuptor timp de o ora la 220 grade Celsius .
  9. In ultimele 10 minute se scoate folia si se ridica temperatura la 280 grade ca sa se rumeneasca frumos carnea.
  10.  Serviti friptura de gaina cu cartofi alaturi de salata de cruditati  sau muraturile preferate .

          Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de ulei . Grasimea gainii de casa ce se elibereaza la coacere , este suficienta .

2

Dupa ce lucrati cu carne de galinacee cruda spalati bine , frontul de lucru , planseta , cutitele , ustensilele. Se formeaza mediu , favorabil dezvoltarii de Sallmonela . Eventual dezinfectati cu bicarbonat de sodiu umezit si apoi limpeziti bine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de gaina cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui crocant la cuptor