Friptura de iepure la cuptor

de Ksenya in Iepure, 2 Noi 2016 | 7476 vizualizari

 

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel  scazut de colesterol.Se prepara foarte repede. Reteta de fata face ca friptura sa fie suculenta pe interior si rumena pe exterior.
 

 

INGREDIENTE

  • un iepure gata transat si pregatit de gatit.
  • un litru apa
  • o lingura otet 9%
  • o lingurita sare
  • 3 linguri maioneza
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1-2 crenguta rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor:

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este  pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand aveti musafiri la masa si ca sa fie treaba buna ,va sfatuiesc sa nu sariti peste acest pas.

A 2-a zi scoatem iepurele si-l punem la scurs, apoi il punem pe un prosop de bucatarie si inlaturam toata apa.Punem iepurele astfel intr-o tava de cuptor, adaugam maioneza,ketchup-ul si lingura de mustar ,adaugam cate un praf de sare si piper.Amestecam bine adaugam deasupra o crenguta de rozmarin .Carnea trebuie sa fie bine acoperita pe toate partile.Lasam acoperit  minim 3 ore la marinat.Pornim cuptorul 180 grade pentru 20 minute,apoi la 200 grade pentru 15 minute. Se serveste cu cartofi copti si sos de care va place.

Eu am folosit sos Tkemali reteta : http://www.bucataras.ro/retete/tkemali-sos-georgian-pentru-carne-79040.html     

 

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu gatiti friptura mai mult de 30-35 minute in cuptor,pentru ca este o carne slaba si neavand grasime, ea va deveni uscata.

2

Daca doriti puteti sa treceti iepurele prin flacara aragazului inainte de a o spala pentru a scapa de eventualele urme de blanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

05.11.2016, 10:22

Faina reteta . Precis o sa o prepar

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:11

Ador carnea de iepure de casa! Iar unsul cu amestecul acela de mayo, mustar si ketchup face crusta si mai crocanta. Ai incercat si la shashlik sau carnuri slabe la gratar?

Ghita Si ElisabetaGligor 1

09.12.2018, 17:40

Asa nu am gatit carnea de iepure o ador de Craciun am sa o fac asa ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de iepure