Friptura de miel cu legume

de mihaelar63 in Oaie, 2 Apr 2016 | 3669 vizualizari

 

Mielul isi face intrarea triumfala in meniu cu ocazia sarbatorii de Paste. Toata lumea-l doreste, toata lumea-l pofteste.  Am avut miel proaspat taiat de la varu'de la tara. Un miel frumusel, nici prea mare - nici prea mic, asa de vreo 14 kg . L-am primit frumos taiat si curatat . Pentru friptura am ales o pulpa din spate, o bucata de costita si bucati de cotlet cu os. Am dorit sa prepar un miel copt cu legume fara gustur-arome  prea puternice.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne miel -pulpa , costita , cotlet cu os
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 300 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 pahare vin alb sec
  • piper
  • sare de Himalaya
  • salatica[ untisor ] verde pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu legume:

  1. Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua .
  2. Am curatat si spalat legumele.
  3. Ceapa am lasat-o intreaga  Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar  restul legumelor in bucati nu foarte mici
  4. Rosiile cherry se taie jumatati .
  5. Am asezat carnea intr-o tava mare .Am pus cepele ,, ascunse'' sub bucatile de costita [ pe laterale ] .
  6. Am distribuit in mod egal legumele pe deasupra carnii .
  7. Am adugat foile de dafin , rosiile cherry si am presarat  ierburile uscate.
  8. Sarati ,piparati . Puneti in tava usor pe deasupra , uleiul si vinul .
  9. Lasati carnea astfel pregatita sa se marineze cateva ore . Tava trebuie tinuta la rece .
  10. Se impacheteaza tava in folie de aluminiu si se pune la cuptorul fierbinte timp de o ora si jumatate la foc mediu .
  11. Indepartati  folia si stropiti cu zeama de lamaie [ aceasta va ajuta sa se rumeneasca frumos ] . Lasati  inca 30 minute pana va prinde o culoare frumoasa rumena .
  12. Serviti friptura insotita de garnitura si salata preferata .
  13. Noi am servit cu garnitura de pireu cu cartofi, unt si mult patrunjel . Invitatii au preferat muraturi asortate .Eu as fiservit cu salata de castravete verde sau de varza proaspata .
  14. La servire ,, inveseliti'' friptura cu decor de verdeata . Eu am folosit salatica de padure .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca aveti timp si nu va grabiti condimentati carnea si o lasati sa se odihneasca cateva ore la rece . Va avea un gust mai bun astfel marinata.

2

La miel serviti un vin rosu sau roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

05.04.2016, 10:12

Dantes

anca_rm 1

06.04.2016, 09:20

Ce bun a fost

A fost aromat , fraged si foarte gustos , iar salatica aia deasupra a avut un efect care a inviorat tot. A fost foarte bun Mihaela , multumim

mihaelar63 1

08.04.2016, 02:01

Cu mare drag , Anca Ma bucur ca a fost pe placul vostru . Si va stept din nou pe vreme mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel in foi de placinta