Friptura de miel cu legume

de mihaelar63 in Oaie, 2 Apr 2016 | 904 vizualizari

 

Mielul isi face intrarea triumfala in meniu cu ocazia sarbatorii de Paste. Toata lumea-l doreste, toata lumea-l pofteste.  Am avut miel proaspat taiat de la varu'de la tara. Un miel frumusel, nici prea mare - nici prea mic, asa de vreo 14 kg . L-am primit frumos taiat si curatat . Pentru friptura am ales o pulpa din spate, o bucata de costita si bucati de cotlet cu os. Am dorit sa prepar un miel copt cu legume fara gustur-arome  prea puternice.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne miel -pulpa , costita , cotlet cu os
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 300 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 pahare vin alb sec
  • piper
  • sare de Himalaya
  • salatica[ untisor ] verde pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu legume:

  1. Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua .
  2. Am curatat si spalat legumele.
  3. Ceapa am lasat-o intreaga  Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar  restul legumelor in bucati nu foarte mici
  4. Rosiile cherry se taie jumatati .
  5. Am asezat carnea intr-o tava mare .Am pus cepele ,, ascunse'' sub bucatile de costita [ pe laterale ] .
  6. Am distribuit in mod egal legumele pe deasupra carnii .
  7. Am adugat foile de dafin , rosiile cherry si am presarat  ierburile uscate.
  8. Sarati ,piparati . Puneti in tava usor pe deasupra , uleiul si vinul .
  9. Lasati carnea astfel pregatita sa se marineze cateva ore . Tava trebuie tinuta la rece .
  10. Se impacheteaza tava in folie de aluminiu si se pune la cuptorul fierbinte timp de o ora si jumatate la foc mediu .
  11. Indepartati  folia si stropiti cu zeama de lamaie [ aceasta va ajuta sa se rumeneasca frumos ] . Lasati  inca 30 minute pana va prinde o culoare frumoasa rumena .
  12. Serviti friptura insotita de garnitura si salata preferata .
  13. Noi am servit cu garnitura de pireu cu cartofi, unt si mult patrunjel . Invitatii au preferat muraturi asortate .Eu as fiservit cu salata de castravete verde sau de varza proaspata .
  14. La servire ,, inveseliti'' friptura cu decor de verdeata . Eu am folosit salatica de padure .
  15.  Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Daca aveti timp si nu va grabiti condimentati carnea si o lasati sa se odihneasca cateva ore la rece . Va avea un gust mai bun astfel marinata.

2

La miel serviti un vin rosu sau roze .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436586
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436587
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436588
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436589
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436590
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436592
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436593
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436594
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436596
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436597
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436598
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436600
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436601
retete culinare - Friptura  de miel  cu legume 436602

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

05.04.2016, 10:12

Dantes

anca_rm 1

06.04.2016, 09:20

Ce bun a fost

A fost aromat , fraged si foarte gustos , iar salatica aia deasupra a avut un efect care a inviorat tot. A fost foarte bun Mihaela , multumim

mihaelar63 1

08.04.2016, 02:01

Cu mare drag , Anca Ma bucur ca a fost pe placul vostru . Si va stept din nou pe vreme mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: