Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb

de RODIMUR in Porc, 5 Apr 2021 | 3637 vizualizari

 

Un meniu foarte gustos și sățios, atât pentru un prânz obișnuit, cât și pentru o masă festivă în familie. În plus, carnea este preparată aproape dietetic, mai mult fiartă, ca să se pătrundă bine ca să devină moale, și apoi rumenită numai ușor, cât să aibă un aspect atractiv. Iar garnitura, preparată rapid din ciupercuțe întregi, vine să completeze savoarea acestui preparat. 
(https://www.bucataras.ro/retete/garnitura-de-ciupercute-intregi-cu-sos-alb-95031.html)

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptură:
  • 1,2 kg pulpă de porc
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • apă
  • Pentru garnitură:
  • 2 conserve/borcane de ciupercuțe întregi (cam 700 grame)
  • 2 cepe galbene
  • 2-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • 150 ml de apă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb:

Carnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei.

Se lasă feliile de carne cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă de condimentele adăugate, după care se prăjesc ușor, cât să se albească doar, pe ambele fețe, la foc mic, într-o cratiță în care s-a pus în prealabil ulei de floarea soarelui. Când feliile de friptură se albesc, se adaugă apă, care să le acopere bine, după care se dă la foc mediu.

Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când scade prea mult în cratiță, până ce carnea este moale și poate fi străpunsă cu furculița. Atunci se mai lasă friptura la foc mediu și se întoarce pe ambele fețe, ca să se rumenească ușor, pentru un aspect plăcut.

Când friptura este aproape gata, se prepară garnitura, ca să fie caldă la servire. Ciupercuțele se spală sub jet de apă, se scurg și apoi se rumenesc ușor în tigaia în care s-au călit la foc mic, ceapa și usturoiul mărunțite. Se adaugă 50 ml de apă și se lasă tigaia cu ciupercuțe, ceapă și usturoi, la foc mic.

Separat se amestecă smântâna cu amidonul alimentar și apoi se subțiază cu 100 ml de apă. Se toarnă acest amestec peste ciupercuțele din tigaie și se mai lasă pe foc mic încă 3-4 minute, având grijă să nu se prindă de fundul vasului. Când este gata, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, lângă friptură.

TIPS-URI

1

Feliile de carne nu trebuie bătute prea mult cu ciocanul, ca să nu se subțieze prea tare și apoi să se usuce, la preparare.

2

După ce condimentați feliile de carne, lăsați-le cel puțin 15 minute ca să se pătrundă bine.

3

Preparați friptura la foc mediu, după ce ați adăugat apă, cât să o acopere bine. Completați cu apă caldă, când este cazul, până ce carnea s-a pătruns și poate fi străpunsă cu furculița.

4

Pentru garnitură, nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu devină amare.

5

Rumeniți ușor ciupercuțele în tigaie, la foc mic, înainte de a adăuga amestecul de smântână, apă și amidon alimentar.

6

După ce adăugați smântâna cu amidonul alimentar, amestecați permanent sosul, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:02

Buna garnitura asta

RODIMUR 1

07.04.2021, 16:59

Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri!

Rocsi 1

07.04.2021, 20:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan la cuptor