Friptura Mix cu sos de legume

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2011 | 3230 vizualizari

 

S-au intalnit puiu', porcushoru' si vacuta in cuptor la taclale :))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe + 2 aripioare de pui
  • 1 kg pulpa de vita
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 1 lg vegeta (fara monoglutamat de sodiu, daca gasiti :D)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • sare, piper macinat si boabe
  • 2 capatani de usturoi
  • cimbru
  • 100 gr morcovi baby
  • 50ml vin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Mix cu sos de legume:

Punem carnea si legumele (in afara de 1 capatana de usturoi si morcovii baby) la fiert in apa cu vegeta, sare si boabe de piper si tinem la foc mic pana ce carnea e fiarta. Cea de pui se poate scoate mai repede.

Apoi taiem carnea de porc si vita felii si o condimentam pe toata cu sare si piper. In vasul pentru cuptor punem 100 ml din supa in care a fiert carnea si vinul, apoi asezam carnea si o presaram cu cimbru. Asezam morcovii baby si cateii de usturoi ramasi printre feliile de carne si dam tava la cuptor pana se rumeneste bine. Din cand in cand, scoatem tava din cuptor si stropim carnea cu sosul format.

Legumele se paseaza si se mazgaleste carnea cu sosul format la servire :)

 

TIPS-URI

1

Restul de supa se poate tine pentru o supa delicioasa cu taitei sau galuste.

2

Eu am servit cu pireu de cartofi si salata verde.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura Mix cu sos de legume 101546
retete culinare - Friptura Mix cu sos de legume 101547
retete culinare - Friptura Mix cu sos de legume 101548
retete culinare - Friptura Mix cu sos de legume 101549

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

02.05.2011, 10:40

buna buna

elena1988 1

02.05.2011, 13:05

adry88 1

06.05.2011, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21