Fripturica de pui cu fundite

de epurasha2bb in Pui, 3 Mar 2010 | 1684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ciocanele de pui
  • condimente pt.pui(ce aveti in casa uscate)
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov mare
  • 100 g faina
  • sare, piper
  • 1/4 vanata
  • 100 g svaitzer
  • 1 lgt mustar
  • 1 lgt miere
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina praz lunga
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fripturica de pui cu fundite:

Se curata ceapa si se taie solzisori, morcovul mic bastonase,ardeiul fasii lungi.Luam prazul , il spalam, indepaetam frunzele de la suprafata ce sunt palite, scoatem cu grija tijele din mijloc.Le taiem pe lungime si le punem sa se inmoaie putin la aburi, aceastea se vor folosi ca decor la final ca sa legam chiftelutele de morcov.Restul de praz il taiem bastonase lungi ca si pe celelalte legume.Taiem ca un capac lung la vanata si apoi taiem bastonase si din aceasta.Toate aceste legume le amestecam si le vom folosi pentru a obtine un sos delicios la friptura de pui.

Se spala ciocanelele bine si apoi se ung cu putin ulei si se freaca cu ierburile aromate, se introduc intr-o punga speciala pt.cuptor impreuna cu legumele curatate si taiate bastonase.Se introduce punga la cuptorul incins dinainte.Intre timp fierbem un morcov mare/sau o bucata de dovleac portocaliu si apoi il pasam pana obtinem un piure portocaliu.

Amestecam piureul cu faina, sare si piper, miere, mustar si cascavalul tocat marunt,pasam cu pasatorul si apoi formam cu mana mici gogoloaie putin alungite ca o para.Le tavalim prin pesmetul amestecat cu parmezanul ras si le coacem fie la cuptor fie intr-o tigaie antiaderenta doar putin unsa cu unt sau ulei.Se coc acoperit.Eu am folosit tigaia Doubletta.Apoi scoatem pulpitele din cuptor cu sosul de legume si le servim pe un platou impreuna cu chiftelutele de morcov legate la gat (partea alungita)cu fundite verzi din tijele de praz moi facute la aburi mai devreme.Pofta mare! sosul este delicios, pulpitele se topesc in gura iar chiftelutele sunt gustoase si aratoase!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fripturica de pui cu fundite 20297
retete culinare - Fripturica de pui cu fundite 20298
retete culinare - Fripturica de pui cu fundite 20299
retete culinare - Fripturica de pui cu fundite 20300
retete culinare - Fripturica de pui cu fundite 20301

COMENTARII (12)

dicarmencitta1957 1

09.03.2010, 09:34

Superrr prezentarea,cred ca a fost un deliciu acest fel de mancare.Toate furculitele le ai de la mine.

epurasha2bb 1

09.03.2010, 11:04

multumesc frumos!

epurasha2bb 1

01.10.2010, 20:22

maine cred ca asta gatesc! ca e in culori de toamna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55