Fursec umplut cu mar

de aziz in Prajituri, 28 Mar 2011 | 5505 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe culinar este exceptionala merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 200-300 gr faina alba(in reteta originala era doar 150 insa aluatul nu arata deloc a plastelina cu doar 150 gr asa ca eu am adaugat pina mi-a placut aluatul)
  • 50 gr amidon sau corn flour
  • 100 gr zahar(eu am pus pudra)
  • 125 unt
  • 4 galbenuse
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 2 mere
  • zahar dupa gust
  • un vf lingura unt
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursec umplut cu mar:

se amesteca toate ingredientele pina obtinem un aluat de consistenta plastelinei pe care il punem in folie si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si untul cind s-au inmuiat adaugam scortisoara.si dam la o parte.aluatul cind il veti scoate pare sfarimicios il framantati putin si va deveni plastelina din nou intindeti foi si taiati in formele dorite,adaugati mar in mijlocul fursecului si lipiti deasupra un altul si punem in tava.cuptorul se incalzeste la 175 gr si lasam cam 15 minute.sint foarte fragile le scoateti cu o paleta si le lasati la racorit pe un gratar.

se pudreaza si se savureza.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursec umplut cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

aziz 1

29.03.2011, 08:36

deyutz hai acum dau si cafea

mirela0911 1

29.03.2011, 14:19

cred ca au fost tare bune daca nu mai sunt

adry88 1

02.06.2011, 12:41

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin