Fursecuri colorate

de anca_rm in Prajituri, 4 Noi 2013 | 1566 vizualizari

 

Niste biscuit fragezi si buni . Perfecti pentru laptele de dimineata , sau pentru ceasca de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 6 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • o lingura cacao
  • un praf de copt
  • zeama de la o jumate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri colorate:

Untul in punem cubulete intr-un castron si il amestecam cu galbenusile adaugate pe rand , unul cate unul pana cand se incorporeaza bine .

Se va optine o pasta.

 In acest moment putem adauga zaharul  si mai tarziu (mai trebuie amestecat ceva timp pana cand se topeste zaharul)praful de copt , zeama de lamaie , si faina .

Amestecam in continuare.

Impartim aluatul , luam intr-un alt castron cam o treime pe care o amestecam cu cacao .

Acum putem sa formam fursecurile , le asezam direct in tava cu o lingurita (avem nevoie de doua lingurite , una pentru fiecare aluat ).

 Punem aluat galben si deasupra cate un pic de aluat cu cacao .

Dam tava la cuptor si lasam la foc iute cam 15 minute .

 

 

TIPS-URI

1

daca face-ti aluatul mai gros (adaugand faiana) se poate intinde aluatul si rula

2

de asemenea se poate face mai mult alaut cu cacao si mai putin galben

3

eu am lasat aluatul mai moale tocmai pentru al putea rupe cu lingurita , si sa obtin niste forme neregulate .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri colorate 275120
retete culinare - Fursecuri colorate 275121
retete culinare - Fursecuri colorate 275122
retete culinare - Fursecuri colorate 275123
retete culinare - Fursecuri colorate 275124
retete culinare - Fursecuri colorate 275125
retete culinare - Fursecuri colorate 275126

COMENTARII (31)

anca_rm 1

04.11.2013, 15:35

Buni te pup

abstract01 1

04.11.2013, 23:43

super

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:28

Iau si eu vreo doi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21