Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata

de alinutza1983 in Dulciuri, 26 Noi 2011 | 1779 vizualizari

 

Reteta e luata de pe Bucataras, de la o gospodina tanara, dar tare priceputa :) - Bitza.

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • merisoare taiate bucati mici

Nota : eu am dublat ingredientele si mi-au iesit foarte multe fursecuri! sunt ideale acum de Sarbatori, fiindca se pastreaza foarte bine 4-5 zile!

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata:

la prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie!
preparare:

1. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la omogenizarea perfecta. Peste tot acest mix se adauga si frisca lichida.
2. Peste compozitia umeda adaugam faina cernuta in amestec cu praful de copt, apoi , in momentul in care este bine omogenizat, aluatul respectiv se poate amesteca si cu bucatile de ciocolata si fructe confiate. ( nota: eu am folosit cam jumatate din aluat fara sa ii pun direct in el bucatele de cioco/ merisoare , iar abia in cea dea-a doua jumatate am amestecat).
3. Aluatul se da la frigider cca 30 min; apoi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se ia cu o lingurita aluatul si se pune la distante egale.
4. Lasam gramajoarele de aluat obtinute, la cuptor cam 15 min!

Asta e tot!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata 135018
retete culinare - Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata 135019
retete culinare - Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata 135020

COMENTARII (12)

Lau 1

27.11.2011, 16:31

bune

alinutza1983 1

28.11.2011, 00:41

andreea_angelo 1

20.12.2012, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18