Fursecuri glazurate

de miealex in Prajituri, 30 Dec 2009 | 3487 vizualizari

 

Reteta de fursecuri (ajustata de noi) a fost luata de la Michelle, iar glazura de la roberta24. Ce-a iesit, vedeti in poze :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 200 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie si de migdale
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 g faina
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri glazurate:

Amestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.

Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura. Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt, fiindca fursecurile vor creste.

Le coacem in cuptorul preincalzit la foc mic pana devin aurii la suprafata. Cand fursecurile s-au racit se pun la topit, in baie de aburi, 200 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri glazurate-0
Fursecuri glazurate-1
Fursecuri glazurate-2
Fursecuri glazurate-3
Fursecuri glazurate-4
Fursecuri glazurate-5

COMENTARII (3)

Teo

Teo 1

31.12.2009, 20:09

ce frumos arata!cred ca si la gust sunt grozave.

miealex

miealex 1

02.01.2010, 14:35

Sunt excelente Teo! Cam asa a facut maica-mea cand i-am dus sa guste si ea Am zis ca, pe langa crema de zahar ars, asta va deveni reteta traditionala de Craciun/An nou

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2010, 00:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!