Fursecuri marocane cu migdale

de Corinuta in Dulciuri, 24 Sep 2013 | 4488 vizualizari

 

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea bronzat pe ultimele, asa ca mare grija cand le faceti. Oricum sunt foarte bune, satioase, desi nu au pic de grasime. Eu zic sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 200 g migdale macinate fin
  • 150 g faina plus 4-5 linguri
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • inca 100 g zahar praf pentru pus deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri marocane cu migdale:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn.

Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei caise, pe care le rostogolim prin zahar praf apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam usor.

Se coc maxim 15 minute pana fursecurile cresc usor si crapa deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in functie de consistenta aluatului, daca se leaga sau nu cand incercati sa formati bilute, mai adaugati sau nu faina

2

cand formati bilutele de aluat mainile e bine sa fie umede, dar nu foarte ude, daca le udati prea tare, se va topi zaharul praf prin care le rostogoliti

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri marocane cu migdale-0
Fursecuri marocane cu migdale-1
Fursecuri marocane cu migdale-2
Fursecuri marocane cu migdale-3
Fursecuri marocane cu migdale-4
Fursecuri marocane cu migdale-5
Fursecuri marocane cu migdale-6
Fursecuri marocane cu migdale-7
Fursecuri marocane cu migdale-8
Fursecuri marocane cu migdale-9
Fursecuri marocane cu migdale-10
Fursecuri marocane cu migdale-11

COMENTARII (48)

Corinuta

Corinuta 1

25.09.2013, 10:07

Hai Ica scumpa, te astept cu drag!

anca_rm

anca_rm 1

25.09.2013, 11:47

o bucata si la mine , tare bine arata

lina_pop

lina_pop 1

27.08.2014, 17:54

Care este temperatura de coacere?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!