Fursecuri Minispirale

de alice_ciobanu in Prajituri, 3 Ian 2012 | 2132 vizualizari

 

Anul asta, de Craciun, luata de valul euforic starnit pe FB de prietenii mei care fursecuiau de zor, am incercat si eu fursecuri facute in casa. Trebuie sa recunosc ca sunt foarte usor de facut si mai ales mult, dar mult mai gustosi decat cei din comert. Plus ca pot fi pastrati cateva zile fara sa-si piarda din savoare, ba din contra, devin din ce in ce mai buni si mai pufosi, o data cu trecerea timpului. Asa ca dupa Nastureii lui Mos Craciun, am comis-o din nou, fursecuind niste delicioase Minispirale. So, let's go!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingura plina cu cacao
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom 
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Minispirale:

Mai intai si mai intai frecati untul (la temperatura camerei) cu laptele fierbinte. Intr-un bol curat bateti bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa. Amestecati-l apoi cu untul si frecati bine pentru a obtine o crema-aluat omogena. Impartiti compozitia obtinuta in doua boluri si in unul din ele amestecati 300 gr faina si un strop de esenta de vanilie. In cealalta compozitie adaugati 300 gr faina, cacaua si esenta de rom. 

Apoi pe masa de lucru ungeti cu ulei sau puneti o folie de alimente si intindeti, cu sucitorul, aluatul alb (cel fara cacao) sub forma de foaie cam de 0.5 cm. Pe o alta bucata de folie, procedati la fel cu aluatul cu cacao.       

Transferati aluatul cu caco peste cel alb si presati putin cu sucitorul. Rulati strans sub forma de rulada, inveliti in folie de alimente si dati la rece pentru o ora. 

Cand s-a intarit bine, scoateti folia si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiati felii de 0.5-1 cm grosime. Puneti-le frumusel intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 10-12 minute, la foc moderat. Lasati-i sa sa raceasca complet pe un gratar metalic. 

Deliciosi si frumusei, nu?

 

 

COMENTARII (18)

alice_ciobanu

alice_ciobanu 1

03.01.2012, 18:04

multumesc!!!!!! au mai ramas cateva ca au fost tare multe...si m-am gandit sa le pisez si sa le transfor intr-un blat pt un cheesecake cu dulce de leche...merge?

madi_marin

madi_marin 1

03.01.2012, 20:50

super arata... stiu ca am facut si eu foarte demult fursecuri de-astea dupa o reteta din revista ,,Secretele Bucatariei,, si am fost incantata ca se fac usor si sunt deliciosi... am salvat si eu reteta ta....

mena29

mena29 1

09.01.2012, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!