Fursecuri pentru Craciun

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 12209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora.

Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se mai framanta cu putina faina, pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem foaie subtire si decupam formele dorite.

Coacem in tava tapetata cu hartie, la foc mediu, 8-10 minute (pana se rumenesc putin pe margini)

Se lasa sa se raceasca iar apoi se grazureaza dupa gust. Eu am folosit glazura din 4 linguri zahar pudra si 1/2 lingura apa. Se amesteca pana devineo pasta subtirica.

Glazura maro este glazura de ciocolata (mi-a ramas de la una din prajituri):

100 g ciocolata amaruie

100 ml frisca lichida

50 g unt

Se topesc pe foc mic iar apoi se glazureaza fursecurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii