Fursecuri pentru Mos Nicolae

de Alexa in Prajituri, 5 Dec 2009 | 3665 vizualizari

 

In asteptarea Mosului am pregatit cateva fursecuri delicioase... poate ma lipesc si eu de un cadou :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 plic Garant dospire
  • 80 gr zahar
  • 1 plic vanilie de burbon
  • coaja de lamaie
  • 200 ml smantana de gatit
  • 100 ml lapte
  • 80 gr unt moale
  • 1 ou pentru ungere
Pentru decor
  • 200 gr zahar pudra
  • 40 ml suc de lamaie
  • colorant rosu
  • glazura colorata
  • fulgi de cocos
  • bomboane m&m 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Mos Nicolae:

Cernem faina in cuva masinii de paine, adaugam garant pentru aluaturi dospite si pornim masina, sa se amestece bine. Adaugam apoi restul de ingrediente si lasam sa framante pana devine un aluat neted. Se pune aluatul pe masa si se rupe in bucati, 12-15 cate ne ies .

Fiecare bucata de aluat se modeleaza ca o sfera si se intinde apoi pe masa de lucru formand din ea cercuri cu diamentru de cca 10 cm. Se ung cu ou batut si se pun in tava la copt in partea din mijloc a cuptorului incalzit in prealabil. Dupa 10-15 minute se scot si se lasa la odihnot putin pana preparam glazura. Se amesteca energic zaharul pudra cu zeama de lamaie pana glazura devine lucioasa. Luam o parte din ea si adaugam colorant rosu, cu aceasta glazura se deseneaza caciulita mosului.

Cu glazura alba desenam toate celelalte elemente ale fetei si decoram cu bombonele si fulgi de cocos.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri pentru Mos Nicolae 11657
retete culinare - Fursecuri pentru Mos Nicolae 11658
retete culinare - Fursecuri pentru Mos Nicolae 11659
retete culinare - Fursecuri pentru Mos Nicolae 11660
retete culinare - Fursecuri pentru Mos Nicolae 11661

COMENTARII (13)

Alexa 1

05.12.2009, 22:48

Pentru Craciun va pregatesc niste cadouri din ciocolata, sigur or sa va placa

pana_luminita 1

05.12.2009, 23:16

bine ai venit printre bucatarasi , la mai mute retete
PS: foarte tare ideea

housy 1

05.12.2010, 14:11

dragalasi mosii tai

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29