Fursecuri "Sărutul Sultanului"

de elucubratiiculinare in Prajituri, 27 Iun 2012 | 2101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar pudra,
  • 3 oua,
  • 50 gr nuca macinata,
  • 50 gr alune macinate,
  • 50 gr curmale taiate marunt,
  • coaja de la o portocala taiata cubulete,
  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 100 gr stafide,
  • 150 gr faina,
  • un pachet zahar vanilat,
  • un pachet praf de copt,
  • un praf de scortisoara,
  • 1-2 cuisoare,
  • esenta rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Sărutul Sultanului":

Se amesteca oualele cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu mixerul pentru minim 15 minute. Intre timp se adauga un varf de cutit de scortisoara, cuisoarele pisate cu un pic de zahar, esenta de rom. Se adauga si curmalele, coaja de portocale, alunele si miezul de nuca, ciocolata rasa si stafidele. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se pun cu o lingurita, din compozitia obtinuta, gramajoare pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pun la distanta mare una de alta (distanta de ~ de 3 cm). Se coc la foc mic.  

 

COMENTARII (15)

iri_iri 1

28.06.2012, 05:26

ffff bune la cafea

Sim0na 1

28.06.2012, 14:40

La favorite cu ea!! Sper totusi sa nu ma pupe nici un sultan

diaconta 1

28.06.2012, 14:49

Sim0;lasa sa ma pupe pe mine,ca nu-i suparare ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20