Fursecuri "Sărutul Sultanului"

de elucubratiiculinare in Prajituri, 27 Iun 2012 | 5450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar pudra,
  • 3 oua,
  • 50 gr nuca macinata,
  • 50 gr alune macinate,
  • 50 gr curmale taiate marunt,
  • coaja de la o portocala taiata cubulete,
  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 100 gr stafide,
  • 150 gr faina,
  • un pachet zahar vanilat,
  • un pachet praf de copt,
  • un praf de scortisoara,
  • 1-2 cuisoare,
  • esenta rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Sărutul Sultanului":

Se amesteca oualele cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu mixerul pentru minim 15 minute. Intre timp se adauga un varf de cutit de scortisoara, cuisoarele pisate cu un pic de zahar, esenta de rom. Se adauga si curmalele, coaja de portocale, alunele si miezul de nuca, ciocolata rasa si stafidele. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se pun cu o lingurita, din compozitia obtinuta, gramajoare pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pun la distanta mare una de alta (distanta de ~ de 3 cm). Se coc la foc mic.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Sărutul Sultanului"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

28.06.2012, 05:26

ffff bune la cafea

Sim0na 1

28.06.2012, 14:40

La favorite cu ea!! Sper totusi sa nu ma pupe nici un sultan

diaconta 1

28.06.2012, 14:49

Sim0;lasa sa ma pupe pe mine,ca nu-i suparare ))

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti II