Galuste cu prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 27 Aug 2012 | 15561 vizualizari

 

Am crescut cu aceste galuste facute de bunica mea. Sunt foate bune. Postez reteta cu speranta ca vor fi facute si de altcineva. Merita incercata daca va plac prunele.

 

INGREDIENTE

  • 300g cartofi
  • 100g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 20 prune micute
  • 100g zahar tos
  • 2 lingurite cu varf scortisoara
  • 100g pesmet
  • 30ml ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Am pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti de odata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste.

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaje si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut pireu. Se toarna uleiul si se amesteca bine bine si cu un praf de sare.

Se lasa sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar si se pun pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun 30ml ulei si pesmetul si se rumeneste pana devine auriu si cand se raceste sa amesteca cu zaharul ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca. Se pune pe un blat infainat si se fac toate. Eu la fac mici sa fie coca putina si pruna suculenta.

Cand sunt pe terminate se pune la fiert o oala cu apa cu sare.

Galustile se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt gata se ridica la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc in pesmet si se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci. Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust. Mie imi plac mai acrisoare!

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu prune 175070
retete culinare - Galuste cu prune 175071
retete culinare - Galuste cu prune 175072
retete culinare - Galuste cu prune 175073
retete culinare - Galuste cu prune 175074
retete culinare - Galuste cu prune 175075
retete culinare - Galuste cu prune 175076
retete culinare - Galuste cu prune 175077
retete culinare - Galuste cu prune 175078
retete culinare - Galuste cu prune 175079
retete culinare - Galuste cu prune 175080
retete culinare - Galuste cu prune 175081
retete culinare - Galuste cu prune 175082
retete culinare - Galuste cu prune 175083

COMENTARII (81)

dicota 1

22.09.2016, 17:39

"Am crescut cu aceste galuste..."

MotanLaOale 1

22.09.2016, 20:43

M-am oprit, in curand o iau inapoi

Ina 1

22.09.2016, 20:56

))))))))))))) ))))))))))))))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21