Mancare de post - Galuste cu soia

de _Alina_ in Mancaruri de post, 24 Mar 2015 | 11991 vizualizari

 

Inca de cand am facut ciorba cu galuste mi-am dorit sa fac si o varianta de post a acestora, doar ca in sos. Ei bine, iata ca am infaptuit si aceasta varianta. Desi am testat cu teama reactia familiei cu privire la acestea, pana la urma galustele Jiaozi s-au dovedit insuficiente pentru a astampara pofta comesenilor. :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 1 morcov potrivit (100 g curatat)
  • 125 ml apa rece
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 100 g granule de soia
  • 150 g ceapa
  • 1 morcov mic (30 g curatat)
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita ghimbir pudra
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • Sos:
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa mica (60 g curatata)
  • 1 ardei gras rosu (50 g)
  • 300 ml apa (flosesti apa in care ai fiert galustele)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei copti curatati (120 g)
  • apa si sare pentru fiert granulele de soia si pentru fiert galustele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Galuste cu soia:

Aluat:

1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca.

2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci bine pana cand obtii un aluat lipicios. Framanti bine si inglobezi treptat restul de faina (50g ).  

3. Acoperi vasul si lasi aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Umplutura:

1. Pune granulele de soia la fiert in apa cu sare, cu o ceapa mica (50 g) si cu tarhon, 20 de minute. Dupa ce au fiert le lasi la scurs intr-o sita.

2. Intr-un vas pui granulele de soia fierte si scurse de apa, morcovul razuit, o ceapa mare (100 g) taiata cubulete, cimbrul, ghimbirul si  sarea, si amesteci bine.

Asamblare si fierbere:

 1. Imparti aluatul in doua. Pudrezi blatul cu faina, rulezi fiecare bucata de aluat sub forma unui cilindru si il imparti in 8 bucati egale. Vei forma care o biluta din fiecare bucata de aluat, apoi o vei intinde sub forma unui cerc. 

 2. Pui in centrul cercului care o lingurita de umplutura, alipesti marginile opuse la mijloc apoi pliezi restul de aluat inspre mijloc. Gasesti aici un filmulet care explica mai multe moduri de pliere, eu am folosit modul 4. Fiecare coltunas format il vei pune pe masa pudrata cu faina pana cand ii termini pe toti, apoi treci la pasul urmator.

 3. Infierbanti apa cu sare si pui galustele la fiert, le lasi pana cand se ridica la suprafata (~5-6 minute). Si intre timp te ocupi de sos.

 Sos:

 1. Incinge o tigaie neaderenta, adauga uleiul, ceapa taiata cubulete si ardeiul gras si caleste-le (pana cand devin lucioase), adauga pasta de tomate si mai lasi un minut amestecand continuu. Adaugi apa de la galuste si lasi pe foc mic 5 minute (sau pana cand observi ca sosul s-a ingrosat). 

 2. Pui sosul intr-un vas, adaugi ardeii copti si pasezi totul cu un mixer vertical. 

La final pui galustele in sos. 

S-aveti pofta!

P.S. Am folosit ardei copti conservati ca aici.

TIPS-URI

1

Dupa asamblare a mai ramas cam jumatate din compozitia pentru umplutura, asa ca ori faceti mai putina umplutura, ori faceti mai mult aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Galuste cu soia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu rosii proaspete