Galuste de faina

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 801 vizualizari

 

Este una din garniturile mele preferate alaturi de tocanite si mancaruri cu mult sos

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 oua
  • sare
  • apa rece cat ia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de faina:

 Intr-un castron punem faina si ouale, putina sare si amestecam cu o lingura, adaugand treptat apa rece, cat sa iasa un aluat mai moale, lipicios.

 Punem compozitia intr-o farfurie mai adanca .

 Punem o oala cu apa la fiert cu sare si cand da in clocot rupem cu lingura galuste mici. Eu am facut asta de 3 ori. Nu le rupem pe toate deodata deoarece nu se vor fierbe omogen. Nu s elas amai mult de 5 minute pe foc. Le scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare si apoi le turnam intr-un castron cu apa rece. Le spalam si le strecuram din noiu. Le pastram intr-un vas.repetam pana temrinam aluatul.

La final aduagam sare si sos fierbinte de la carnea pe care o vom servi alaturi. 

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste de faina-0
Galuste de faina-1
Galuste de faina-2
Galuste de faina-3
Galuste de faina-4
Galuste de faina-5

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.05.2014, 19:36

cristeena20

cristeena20 1

18.05.2014, 20:03

asa e padre, dar din cand in cand merge, chiar daca au faina..si numai ca garnitura. Seamana cu pastele itlaiene gnochi, dar fara cartofi.

cristeena20

cristeena20 1

18.05.2014, 20:04

va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!