Garnitura de cartofi crocanti la cuptor

de Oana in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2018 | 11608 vizualizari

 

Extrem de deliciosi si usor de facut! Perfecti alaturi de o friptura sau de o salata.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • ierburi uscate dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi crocanti la cuptor:

Curata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges.

Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu spre tare la cuptorul cu gaz.

Mai spala o data cartofii, scurge-i bine de apa si pune peste ei uleiul de masline. Adauga apoi condimente dupa gust, sare si piper. Mie imi place sa le bun boia dulce, usturoi granulat, oregano, cimbrisor sau rozmarin. Amesteca bine cartofii si pune-i in tava de la aragaz, pe hartie de copt.

Asaza-i cu mana astfel incat sa fie intr-un singur strat. Pune tava in cuptor si lasa-i 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Nu este nevoie sa ii intorci (valabil pentru cuptorul electric. Pentru cel cu gaz trebuie intorsi.)

Serveste-i calzi alaturi de o friptura sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi crocanti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor