Gat de berbec cu varza acra

de ANCA in Oaie, 26 Noi 2009 | 6208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gat de berbec(cca 1 kg)
  • 2 verze murate
  • suc de rosii
  • un pahar vin rosu
  • cimbru
  • usturoi
  • 2 foi dafin
  • boia
  • 2 flori marar uscat (de muraturi)
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gat de berbec cu varza acra:

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte.


Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper.


Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga un pahar din zeama in care a fiert carnea, sucul de rosii, cat sa acopere mancarea si se pune la cuptor 200 grade, cu capac, pentru aproximativ o ora jumate. Cand incepe sa scada, se adauga vinul, si se lasa la cuptor pana se inmoaie varza.

 

TIPS-URI

1

Nu merge fara ardei iute si mamaliga:)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gat de berbec cu varza acra 11211
retete culinare - Gat de berbec cu varza acra 11212
retete culinare - Gat de berbec cu varza acra 11214
retete culinare - Gat de berbec cu varza acra 11215
retete culinare - Gat de berbec cu varza acra 11216

COMENTARII (10)

ANCA 1

27.11.2009, 09:28

Bunica 1

28.11.2009, 12:40

De cate ori ajung la gatul de berbec imi ploua in gura

ANCA 1

29.11.2009, 13:27

Buni, mai am o bucata de gat d-asta, si mai pregatesc ceva bestial cu el, nu zic..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI